vesti

Završen prvi Program za medije, PR i istraživanje

Juče smo uspešno završili aktivnosti u okviru specijalizovanog Programa za medije, PR i istraživanje.
IZDVAJAMO

Srbija i strani kapital – novi specijalizovani serijal od juna na našem medijskom portalu Talas.rs

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da ćemo početkom juna na našem medijskom portalu Talas.rs lansirati novi specijalizovani serijal Srbij...

Juče smo uspešno završili aktivnosti u okviru specijalizovanog Programa za medije, PR i istraživanje.

Kroz osam meseci trajanja programa, od aprila do novembra, polaznici su se temeljno pripremali za rad u oblastima kreiranja, uređivanja i plasiranja političkog, ekonomskog i društvenog sadržaja u svim medijskim oblicima, korporativnog PR-a sa posebnim osvrtom na digitalni PR i savremene transformacije, ali i istraživanja javnog mnjenja, ekonomskih analiza i oblikovanja javnih politika.

Pored glavnog programa u okviru kojeg smo obrađivali različite medijske, ekonomske i policy teme, u prvom semestru polaznici su pohađali i jedan od dva izborna kursa – Medijski kurs i kurs Istraživanje.

Kroz seriju predavanja u okviru medijskog kursa uz pomoć istaknutih urednika i novinara polaznici su se upoznali sa dinamikom posla u medijima, odnosno sa načinom prenošenja i obrađivanja kompleksnih sadržaja na jasan način u svim oblicima medija. Pored toga obrađivali smo i analizirali ponašanja i navike korisnika medijskih sadržaja kao i najnovije trendove u advertajzingu.

Učesnici koji su u prvom semestru izabrali kurs Istraživanje upoznali su se sa istraživanjem složenih podataka, sadržaja, kao i stavova javnog mnjenja, kroz primenu osnovnih tehnika i alata u istraživanju koji imaju široku primenu u različitim oblastima na tržištu.

U drugom semestru, polaznici su pohađali kurs PR na kojem su kroz stručno usmeravanje upoznali svet poslovnog PR-a sa posebnim osvrtom na digitalni PR; i Policy kurs na kojem su se kroz rad na praktičnim i korisnim primerima učesnici susreli sa ekonomskom analizom i oblikovanjem javnih politika, kao i time kako povezati istraživanje sa ovim procesima.

Sa ponosom vam predstavljamo polaznike koji su usprešno završili Program za medije, PR i istraživanje:

Mia Brailo

Teodora Savić

Dragana Plazinić

Teodora Šćepanović

Petar Komnenić

Tijana Stanić

Natalija Kostić

Emilija Nenadović

Aleksandra Jelesijević

Tamara Mirčetić

Kristina Bondžulić

Ognjen Roljević

Dajana Ostojić