vesti

Otvorena Akademija liberalne politike 10

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da smo otvorili Akademiju liberalne politike 10.
IZDVAJAMO

Otvoren Program za medije, PR i istraživanje 2

U ponedeljak smo poželeli dobrodošlicu drugoj generaciji polaznika Programa za medije, PR i istraživanje koji će se odvijati od aprila do kr...

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da smo otvorili Akademiju liberalne politike 10.

ALP predstavlja najznačajniji i najopsežniji program Libeka od njegovog osnivanja 2008. godine. Od sinoć Akademiju liberalne politike zvanično pohađa jubilarna deseta generacija, sedma po redu koja obuhvata unapređen i obogaćen dvosemestralni program.

Nastavu na Akademiji liberalne politike i ove godine izvodiće stručnjaci iz različitih oblasti, univerzitetski profesori, analitičari, aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka.

Na samom početku otvaranja polaznicima ALP 10 dobrodošlicu je poželeo Petar Čekerevac, izvršni menadžer Libeka, a zatim ih je upoznao sa tekućim aktivnostima i budućim planovima Libeka i same Akademije. Nakon toga, menadžerka za komunikacije Libeka Katarina Brajković predstavila je polaznicima sam program Akademije koji će biti sproveden od oktobra 2020. do juna 2021. godine i upoznala ih sa tehničkim detaljima koje bi trebalo da znaju kako bi je s uspehom završili.

I ove godine, pored raznovrsnog glavnog programa, naše polaznike očekuje šest kurseva. Praktičnim kursom Javni nastup i prezentacijske veštine savladaće osnovne veštine i tehnike javnog nastupa. Na kursu Poredak slobode baviće se političkom filozofijom, dok će na kursu Pop Folk (Kurs o savremenom populizmu) pokušati da rasvetle zašto je populizam toliko istaknut u današnjem društvu, odakle potiče i u kojim se oblicima najčešće pojavljuje.

Kao i prethodnih godina, u drugom semestru očekuje ih kurs Ekonomskog novinarstva čiji je cilj da polaznicima praktično približi izazove ekonomskog novinara. Pored toga, imaće još dva obavezna kursa – Analiza javnih politika i Tehnike istraživanja javnog mnenja. Osim kurseva, Akademija obuhvata i kreativni program na kojem će se obrađivati neka od najznačajnijih književnih i filmskih ostvarenja distopijskog karaktera.

Nakon predstavljanja samog programa, polaznici su dobili priliku da se i sami predstave i kažu nešto interesantno o sebi kako bi se malo bolje upoznali.

Ponosno vam predstavljamo polazinke Akademije liberalne politike 10:

Srđan Stevanović

Aleksandra Božić

Aleksandra Lazić

Ana Jović

Anđela Mihailović

Dušan Đukić

Elena Stefanović

Ivana Podgorica

Jovana Nikolić

Katarina Bojović

Marko Vesić

Nikola Ilić

Marko Vuković

Milica Grujić

Nevena Jovanović

Srđan Kalanj

Marija Ćorić

Tamara Andrić

Vojislav Stefanović

Vuk Dinić

Nikola Ilić

Aleksa Radovanović

Tatjana Jocić