vesti

Otvoren konkurs za Akademiju liberalne politike 10

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je otvoren konkurs za upis desete generacije polaznika Akademije liberalne politike 10
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Uvod u studije totalitarizma 4

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da smo otvorili konkurs za upis četvrte generacije polaznika našeg obrazovnog programa Uvod u s...

Akademija liberalne politike predstavlja naš najznačajniji i najopsežniji obrazovno-istraživački program. Program je pokrenut 2012. godine i do danas je postao vodeći program za studente u regionu na polju proučavanja ekonomije, političke filozofije slobode, principa tržišne privrede i mnogih drugih relevantnih društvenih problema.

Našu Akademiju je do sada pohađalo preko 170 izuzetnih studenata od kojih su neki danas među najuspešnijim mladim profesionalcima u svojim oblastima. Program se sastoji od dva semestra i trajaće od oktobra 2020. do juna 2021. godine, a mogu ga pohađati svi studenti osnovnih i master studija u Srbiji.

Struktura Akademije liberalne politike podrazumeva predavanja i diskusije sa istaknutim stručnjacima iz relevantnih oblasti, sticanje praktičnih znanja iz oblasti ekonomije, političkog marketinga, socijalne psihologije, međunarodnih odnosa, bezbednosti, globalnih privrednih tokova; usavršavanje veština na polju istraživanja javnog mnjenja i analize najvažnijih javnih politika u Srbiji; pohađanje kurseva iz oblasti javnog nastupa i ekonomskog novinarstva kao i uže tematske kurseve o političkoj filozofiji liberalizma i o savremenom populizmu.

Kao jedan od najvažnijih aspekata Akademije izdvaja se i mentorski program u sklopu kojeg svaki polaznik dobija svog mentora koji mu pomaže pri osmišljvanju i sprovođenju ličnih i profesionalnih ciljeva u svom daljem karijernom razvoju.

Prema našem internom istraživanju, čak 90% alumnista tvrdi da im je učešće na Akademiji doprinelo da bolje razumeju politiku, ekonomiju i društvo, dok skoro pola učesnika smatra da im je ovaj program pomogao da lakše i brže pronađu posao.

Na Akademiju se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti osnovnih i master studija, a posebna stranica konkursa nalazi se ovde.

Pratite nas na društvenim mrežama, a ukoliko imate nekih pitanja pišite nam na katarina.brajkovic@libek.org.rs i kontakt@libek.org.rs .