vesti

30 godina od pada Berlinskog zida i obnova parlamentarizma u Srbiji - Poziv za radove

Redakcija naučnog časopisa Heretikus sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane za objavljivanje radova u novom broju časopisa koji će za t...
IZDVAJAMO

Bez napretka: Srbija i dalje na začelju evropskih zemalja po zaštiti imovinskih prava

U novom izdanju Indeksa zaštite imovinskih prava (International Property Rights Index) za 2020. godinu Srbija je zadržala 95. mesto od 129 r...

Redakcija naučnog časopisa HERETICUS sa kojom Libek sarađuje, sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane za objavljivanje radova u novom broju časopisa koji će za temu imati:

„30 GODINA OD PADA BERLINSKOG ZIDA I OBNOVA PARLAMENTARIZMA U SRBIJI".

Časopis HERETICUS objavljuje naučne članke, kritičke analize, komentare, priloge iz međunarodnog naučnog života, prikaze knjiga i druge priloge iz pera istaknutih naučnih stvaralaca iz zemlje i inostranstva.

Cilj je da se na sistematski i multidisciplinaran način osvetle promene nastale nakon pada Berlinskog zida, da se kritički preispitaju puteve i stranputice globalizacije i postukmunističke tranzicije u Srbiji i Istočnoj Evropi.

Kao i prethodnih godina, to bi rezultiralo objavljivanjem jednog broja časopisa o ovoj temi, koja bi napravila presek i upoznala stručnu i širu javnost o rezultatima istraživanja ove teme od strane domaćih i stranih autora.

Pored klasičnih naučno- istraživačkih članaka u obzir dolaze eseji, polemike, prevodi objavljenih tekstova i slično.

Svi zainteresovani svoje radove u elektronskoj formi mogu poslati na neki od sledećih mailova: kontakt@libek.org.rs ili dajana.marinkovic@libek.org.rs. Rok za dostavljanje radova je 15. septembar 2019. godine.

Više o temi ovog broja Hereticus-a možete pročitati ovde.

Uputstvo za pisanje radova se nalazi na ovom linku.