vesti

30 godina od pada Berlinskog zida i obnova parlamentarizma u Srbiji - Poziv za radove

Redakcija naučnog časopisa Heretikus sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane za objavljivanje radova u novom broju časopisa koji će za t...
IZDVAJAMO

Otvoren Uvod u studije totalitarizma 4

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo sinoć otvorili četvrti po redu program Uvod u studije totalitarizma.

Redakcija naučnog časopisa HERETICUS sa kojom Libek sarađuje, sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane za objavljivanje radova u novom broju časopisa koji će za temu imati:

„30 GODINA OD PADA BERLINSKOG ZIDA I OBNOVA PARLAMENTARIZMA U SRBIJI".

Časopis HERETICUS objavljuje naučne članke, kritičke analize, komentare, priloge iz međunarodnog naučnog života, prikaze knjiga i druge priloge iz pera istaknutih naučnih stvaralaca iz zemlje i inostranstva.

Cilj je da se na sistematski i multidisciplinaran način osvetle promene nastale nakon pada Berlinskog zida, da se kritički preispitaju puteve i stranputice globalizacije i postukmunističke tranzicije u Srbiji i Istočnoj Evropi.

Kao i prethodnih godina, to bi rezultiralo objavljivanjem jednog broja časopisa o ovoj temi, koja bi napravila presek i upoznala stručnu i širu javnost o rezultatima istraživanja ove teme od strane domaćih i stranih autora.

Pored klasičnih naučno- istraživačkih članaka u obzir dolaze eseji, polemike, prevodi objavljenih tekstova i slično.

Svi zainteresovani svoje radove u elektronskoj formi mogu poslati na neki od sledećih mailova: kontakt@libek.org.rs ili dajana.marinkovic@libek.org.rs. Rok za dostavljanje radova je 15. septembar 2019. godine.

Više o temi ovog broja Hereticus-a možete pročitati ovde.

Uputstvo za pisanje radova se nalazi na ovom linku.