vesti

Završetak Akademije liberalne politike 8

U subotu, 22. juna dodelili smo diplome osmoj generaciji polaznika Akademije liberalne politike. Akademija liberalne politike je naš najznač...
IZDVAJAMO

Srbija i strani kapital – novi specijalizovani serijal od juna na našem medijskom portalu Talas.rs

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da ćemo početkom juna na našem medijskom portalu Talas.rs lansirati novi specijalizovani serijal Srbij...

U subotu, 22. juna dodelili smo diplome osmoj generaciji polaznika Akademije liberalne politike. Akademija liberalne politike je naš najznačajniji i najopsežniji obrazovni program i predstavlja najvažniji iskorak u pravcu kvalitetnog obrazovanja za slobodu.

Na samoj dodelili polaznicima se obratila Dajana Marinković menadžerka za komunikaciju koja je čestitala I zahvalila se na izuzetnoj saradnji tokom trajanja Akademije. Miloš Nikolić, predsednik Libeka je takođe čestitao diplomcima Akademije, naglasivši “da je ova generacija, generacija sjajnih pojedinaca i ujedno je to generacija kod koje je izuzetno prisutan aktivistički duh i usmerenost na praksu". Programski direktor Libeka, Đorđe Trikoš poželeo je polaznicima mnogo uspeha u daljem radu i usavršavanju. Diplomci su, takođe, bliže upoznati sa narednim aktivnostima Libeka koje se, između ostalog tiču i daljeg unapređenja aktivnosti alumni zajednice kao i novih publikacija.

Tokom devet meseci Akademije od oktobra do juna, polaznici su, pored glavnih predavanja, koja su se bavila ekonomijom, politikom, političkom filozofijom, pravom, bioetikom, pohađali i šest kurseva – Poredak slobode - na kojem smo se bavili političkom filozofijom liberalizma, Pop- Folk - kurs o savremenom populizmu - u okviru kojeg smo razgovarali o tome zašto je populizam toliko popularan, koji su njegovi koreni i u kojim oblicima se danas pojavljuje. Zatim, praktični kurs, Javni nastup i prezentacijske veštine gde su polaznici savladali osnovne veštine i tehnike javnog nastupa, potom Kurs ekonomskog novinarstva, Kurs tehnike istraživanje javnog mnjenja i Analiza javnih politika.

Kao i prošle godine i ove godine polaznici su prošli Kurs ekonomskog novinarstva, čiji je cilj da polaznike uputi u veštine pisanja ekonomskih vesti i još dva obavezna kursa - Analiza javnih politika i Tehnike istraživanja javnog mnjenja. Pored kurseva održavao se i Kreativni program, tokom kojeg su polaznici obrađivali neke od najznačajnijih književnih dela i filmskih ostvarenja.

Ponosni smo što je ova generacija pokazala visok nivo samoinicijative i angažmana, imala je veliku sklonost ka diskusijama na predavanjima i modulima, a polaznici su takođe bili veoma zainteresovani za aktivnosti koje nisu bile obuhvaćene samim programom. To se najbolje videlo na sesijama koje su polaznici sami osmišljavali i vodili, a na kojima smo se bavili političkom teorijom i mnogim aktuelnim širim političkim temama. Ove godine polaznica generacije je Aleksandra Stefanović, koja je pored diplome, na poklon od Libeka dobila i knjigu “Veliki preporod".

Zahvaljujemo svim predavačima, saradnicima i partnerima koji su doprineli da ova Akademija učvrsti mesto Libeka kao vodeće istraživačko-obrazovne organizacije, koja ima za cilj osnaživanje i obrazovanje mladih za slobodno društvo odgovornih pojedinaca.

Spisak diplomaca ovogodišnje Akademije liberalne politike :

Aleksandar Arnaut ,

Aleksandar Đekić,

Aleksandra Stefanović,

Andrej Markić,

Damjan Macura,

Ivan Krejović,

Ivana MIlosavljević,

Lazar Lazić,

Teodora Adamović,

Teodora Ristić,

Tatjana Janković.