vesti

Dodela diploma polaznicima programa Uvod u studije totalitarizma 3

U sredu 19. juna dodelili smo diplome trećoj generaciji polaznika programa Uvod u studije totalitarizma. Uvod u studije totalitarizma važan...
IZDVAJAMO

Srbija i strani kapital – novi specijalizovani serijal od juna na našem medijskom portalu Talas.rs

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da ćemo početkom juna na našem medijskom portalu Talas.rs lansirati novi specijalizovani serijal Srbij...

U sredu 19. juna dodelili smo diplome trećoj generaciji polaznika programa Uvod u studije totalitarizma. Uvod u studije totalitarizma važan je obrazovni program Libeka, koji zajedno sa Akademijom liberalne politike ima za cilj osnaživanje pojedinaca, stvaranje novih mogućnosti za istraživanje, usavršavanje i postizanje napretka u borbi za slobodno društvo odgovornih pojedinaca.

Na samoj dodeli polaznicima se obratio Miloš Nikolić, predsednik Libeka. Miloš Nikolić je čestitao polaznicima i zahvalio se našim stručnim saradnicima i uputio polaznike u naredne aktivnosti Libeka.

Tokom tri meseca Uvoda u studije totalitarizma, polaznici su se susretali sa osnovnim pojmom i karakteristikama totalitarizma, ali su i obrađivali složene odnose između totalitarizma i ekonomije, nauke, tehnologije, kulture, umetnosti i religije. Ponosni smo što je treća generacija polaznika pored kvalitetnog obrađivanja gradiva, ispoljila visoku zainteresovanost i sklonost diskusijama na samim predavanjima.

Nakon dodele diploma, održana je tematska šetnja „Vek terora“ koja predstavlja interaktivan obilazak lokacija relevantnih za ovaj program. Specijalni gost ovog dela programa, pored istoričara Srđana Cvetkovića, bio je pisac Dragan Velikić koji je govorio o svom najnovijem romanu „Adresa“.

Zahvaljujemo se svim saradnicima i partnerima koji su doprineli da program Uvod u studije totalitarizma učvrsti mesto Libeka kao jedne od vodećih obrazovno-istraživačkih organizacija u Srbiji.

Spisak polaznika koji su uspešno završili program Uvod u studije totalitarizma 3:

Anđela Savić
Dragana Plazinić
Jana Nikolić
Jana Ristić
Jasmina Tanasijević
Maja Kostadinović
Marija Gvozdenović
Nikola Vuković
Olgica Osmajić
Slobodan Milovanović
Vladimir Stanisavljev.