vesti

Početak trećeg po redu obrazovnog programa Uvod u studije totalitarizma

Sinoć je u Libeku počeo obrazovni program Uvod u studije totalitarizma 3. Pored Akademije liberalne politike ovaj program predstavlja važan...
IZDVAJAMO

​Privremena obustava obrazovnih programa Libeka kao preventivna mera

Obaveštavamo naše polaznike, predavače, naučne saradnike i zainteresovanu javnost da smo odlučili da održavanje obrazovnih programa privreme...

Sinoć je u Libeku počeo obrazovni program Uvod u studije totalitarizma 3. Pored Akademije liberalne politike ovaj program predstavlja važan obrazovni projekat Libeka sa ciljem osnaživanja pojedinaca, stvaranjem novih mogućnosti za istraživanje, usavršavanje, postizanje napretka u borbi za slobodno i odgovorno društvo.

Polaznicima treće generacije ovog programa dobrodošlicu je poželeo Miloš Nikolić ,predsednik Libeka koji je, između ostalog, predstavio naš tim i naglasio da je oblast studija totalitarizma relevantna tema, kako iz ugla propitivanja prošlosti i izvlačenja pouka, tako i za savremeno promišljanje političkih izazova i opasnosti po slobodu pojedinca.

Nakon toga održano je prvo predavanje na programu sa profesorom Pravnog fakulteta Jovicom Trkuljom. Tema predavanja bavila se osnovnim pojmom i karakteristikama totalitarizma kao i načinima dolaska totalitarnih pokreta na vlast.

Program će trajati od aprila do juna. Polaznici će na sesijama, pored ostalog, obrađivati i složene odnose između totalitarizma i ekonomije, nauke, tehnologije, kulture, umetnosti i religije. Razgovaraćemo i o preduslovima za rađanjem totalitarnih pokreta, ali i o psihologiji autoritarnih ličnosti. Pored sesija i kreativnih sadržaja, održaće se i šetnja Vek terora u Beogradu koja predstavlja interaktivan obilazak lokacija relevantnih za program.

Sa ponosom vam predstavljamo treću generaciju polaznika programa Uvod u studije totalitarizma:

1. Aljoša Plavljanić

2. Anđela Savić

3. David Cvekić

4. Dragana Plazinić

5. Itan Buđa

6. Jana Nikolić

7. Jana Ristić

8. Jasmina Tanasijević

9. Kristina Velimirović

10. Maja Kostadinović

11. Marija Gvozdenović

12. Marko Vuković

13. Nikola Vuković

14. Olgica Osmajić

15. Slobodan Milovanović

16. Stefan Milosavljević

17. Veroljub Đukić

18. Vladan Maksimović

19. Vladimir Stanisavljev.