vesti

Poslednji pozdrav Miroslavu Prokopijeviću

Danas smo sa velikom žalošću primili vest o iznenadnoj smrti profesora Miroslava Prokopojevića, našeg dugogodišnjeg bliskog saradnika i redo...
IZDVAJAMO

​Privremena obustava obrazovnih programa Libeka kao preventivna mera

Obaveštavamo naše polaznike, predavače, naučne saradnike i zainteresovanu javnost da smo odlučili da održavanje obrazovnih programa privreme...

Danas smo sa velikom žalošću primili vest o iznenadnoj smrti profesora Miroslava Prokopojevića, našeg dugogodišnjeg bliskog saradnika i redovnog predavača na našoj Akademiji liberalne politike.

Teorijska znanja i praktični saveti profesora Prokopijevića koja nam je preneo, ostaće važan deo Libeka. Od učešća u našem prvom projektu – dokumentarnom filmu Odgovori slobode 2009. godine, do predavanja i rasprava na osam Akademija liberalne politike, profesora Prokopojevića upoznao je veliki broj naših polaznika i saradnika.

Miroslav Prokopojević ostaće upamćen kao veliki borac za slobodu pojedinca, odgovornu državu i dosledno sprovođenje vladavine prava. U svojim javnim nastupima, na prepoznatljiv način, oštro je kritikovao ekonomske i političke zablude sa kojima naše društvo i dalje živi.

U svojoj dugogodišnjoj akademskoj i istraživačkoj karijeri profesor Prokopijević ostavio je veliki broj knjiga, naučnih radova, publikacija i eseja u kojima se najčešće bavio temama iz oblasti tržišne privrede, Evropske unije, kao i tranzicionih reformi u Srbiji.

Bio je saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište. Pored predavanja na Evropskom univerzitetu kao i na univerzitetu Donja Gorica, predavao je kao gostujući predavač na univerzitetima u Lajpcigu, Duizburgu, Torinu kao i na univerzitetu Džordž Mejson u Sjedinjenim Američkim Državama.

Libek upućuje izraze saučešća porodici Miroslava Prokopijevića.