vesti

Održan seminar Politika pojedinca

Proteklog vikenda organizovali smo osamnaesti po redu seminar Politika pojedinca.
IZDVAJAMO

​Privremena obustava obrazovnih programa Libeka kao preventivna mera

Obaveštavamo naše polaznike, predavače, naučne saradnike i zainteresovanu javnost da smo odlučili da održavanje obrazovnih programa privreme...

Proteklog vikenda organizovali smo osamnaesti po redu seminar Politika pojedinca.

Seminar Politika pojedinca je dvodnevni seminar namenjen učenicima srednjih škola. Ovaj trening osmišljen je sa ciljem da polaznicima pružimo osnovna razumevanja ideja individualizma i principa pravde, osnovnih ekonomskih postulata kao i uvid u političku filozofiju. Takođe, polaznici su na programu savladavali neke od osnovnih veština iz oblasti istraživanja, komunikacije i zagovaranja.

Seminar se održao u subotu i nedelju (8-9. decembar) u prostorijama Libeka. Tokom prvog dana predavanja, polaznici su upoznati sa osnovama ideje libertarijanizma, kao i sa najvažnijim pristupima pitanjima pravde i pravednih ishoda na predavanju koje je održao Lav Kozakijević, na temu ,,O slobodi“. Nakon toga, predavanje je održao Nikola Parun, politikolog i stručnjak u komunikacijama, gde je kroz predavanje ,,Ekonomija u jednoj lekciji“ polaznicima približio osnovne ekonomske principe. Drugi dan seminara, o Teoriji nastanka države, kao i različitim shvatanjima ovlašćenja kojima država raspolaže govorio je Aleksandar Kokotović, programski direktor ESFL-a. Pored toga, drugog dana programa održan je i „okrugli sto" tokom kojeg su polaznici, uz moderiranje predavača, diskutovali o aktuelnim društvenim i ekonomskim pitanjima poput diskriminatornih politika, dometa regulacija, javnih finansija i opsega slobode svake individue.

Nakon završne radionice i okruglog stola, polaznicima su dodeljeni sertifikati o uspešno završenom seminaru.