vesti

Otvoren konkurs za seminar Politika pojedinca

Libertarijanski klub – Libek uz podršku fondacije Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje konkurs za osamnaestu generaciju polaznika seminara...
IZDVAJAMO

Petar Čekerevac pobednik ovogodišnjeg "Think Thank Shark Tank" takmičenja

Izvršni menadžer Libeka, Petar Čekerevac, juče je u okviru Liberty Forum-a u Njujorku, osvojio prvo mesto na takmičenju „Think Thank Shark T...

Libertarijanski klub – Libek uz podršku fondacije Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje konkurs za osamnaestu generaciju polaznika seminara „Politika pojedinca“.

Seminar „Politika pojedinca“ namenjen je učenicima srednjih škola i gimnazija. Seminar podrazumeva sveobuhvatna predavanja, interaktivne diskusije i dinamične radionice koje se bave aktuelnim društvenim, političkim i ekonomskim temama važnim za srednjoškolce i buduće studente.

Tokom jednog radnog vikenda biće obrađeni osnovni filozofski, ekonomski, moralni i politički pojmovi postavljeni u kontekst libertarijanizma kao političke filozofije. Teme obuhvaćene seminarom kreću se od prava pojedinaca, problema jednakosti i pravde, poimanja građanskog društva i države, kao i osnovnih postulata tržišne ekonomije.

„Politika pojedinca“ do sada je organizovana u više gradova u Srbiji. Prvi seminar „Politka pojedinca“održan je u Beogradu, 2010. godine i do sada je postao naš tradicionalni program.

Program se pokazao korisnim za sve koji žele da saznaju više o ekonomiji i političkoj filozofiji, a naročito onima koji nameravaju da nastave svoje školovanje na Filozofskom, Ekonomskom, Pravnom, Fakultetu političkih nauka ili drugim društvenim visokoobrazovnim institucijama.

Seminar će biti održan 8. i 9. decembra u prostorijama Libeka. Rok za prijavu je 30. novembar. Učestvovanje na programu je besplatno. Polaznicima su obezbeđeni materijali kao i ručak tokom dvodnevnog programa. Svi polaznici koji uspešno završe seminar dobiće sertifikat Libeka.

Prijavite se online na ovom linku.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte preko Fejsbuka, Tvitera ili putem maila dajana.marinkovic@libek.org.rs.