vesti

Otvorena Akademija liberalne politike 8

Sinoć je u Libeku otvorena osma po redu Akademija liberalne politike (ALP) koja predstavlja najopsežniji i najznačajni obrazovni program Lib...
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Program za medije, PR i istraživanje

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je otvoren konkurs za upis prve generacije polaznika Programa za medije, PR i istraživanje.

Sinoć je u Libeku otvorena osma po redu Akademija liberalne politike (ALP) koja predstavlja najopsežniji i najznačajni obrazovni program Libeka u našoj desetogodišnjoj istoriji. Akademiju trenutno pohađa osma generacija, peta koja pohađa unapređen i proširen dvosemestralni program. Nastavu na Akademiji liberalne politike izvode stručnjaci iz različitih oblasti, univerzitetski profesori, analitičari, aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka. ALP8 otvoren je 2. oktobra 2018. godine.

Na samom početku menadžerka za komunikaciju Libeka, Dajana Marinković, poželela je dobrodošlicu polaznicima i čestitala im na uspešnom prijemu na Akademiju. Miloš Nikolić, predsednik Libeka, je upoznao polaznike sa tekućim aktivnostima i budućim planovima Libeka.

Prisutnima se obratio i Đorđe Trikoš, programski direktor Libeka, koji je istakao da je Akademija vodeći program u regionu na polju proučavanja političke filozofije slobode, principa tržišne privrede i ostalih relevantnih društvenih problema. On je pozvao ovogodišnje polaznike da svaku priliku koja im se nudi iskoriste maksimalno i da grabe ka znanju, praksi i veštinama.

Na otvaranju su govorili i Relja Dereta, koordinator kursa Javni nastup i prezentacijske veštine, Mihailo Gajić, direktor ekonomske istraživačke jedinice Libeka, koji vodi kurs Analiza javnih politika, kao i Petar Čekerevac, izvšni menadžer Libeka, koji je predstavio neke– Kurs Poredak slobode i Pop folk (Kurs o savremenom populizmu). Pored pomenutih koordinatora, prisutnima se obratio i Ruben Dikhof, direktor fondacije Fridrih Nauman za Zapadni Balkan, istakavši da je ovo jedan od najvažnijih obrazovnih programa koje podržava ova međunarodna organizacija. Nakon toga, naučni saradnici Libeka Goran Milovanović i Nikola Jović, predstavilu su programe koje će voditi u okviru Akademije - Kreativni program i Tehnike istraživanja javnog mnjenja.

Na otvaranju ALP-a polaznicima je predstavljen program koji će biti sproveden u narednih devet meseci kao i sistem bodovanja svih aktivnosti. I ove godine naše polaznike, pored glavnog programa, očekuje šest kurseva. Pohađajući praktični kurs Javni nastup i prezentacijske veštine polaznici će savladati osnovne veštine i tehnike javnog nastupa, potom Poredak slobode na kojem ćemo se baviti političkom filozofijom liberalizma i Pop folk (Kurs o savremenom populizmu) u okviru kojeg ćemo razgovarati o tome zašto je populizam toliko popularan, koji su njegovi koreni i u kojim oblicima se danas pojavljuje. Kao i prošle godine i ove godine polaznike očekuje Kurs ekonomskog novinarstva, čiji je cilj da polaznike uputi u veštine pisanja ekonomskih vesti i još dva obavezna kursa - Analiza javnih politika i Tehnike istraživanja javnog mnjenja. Pored kurseva održavaće se i Kreativni program, tokom kojeg će polaznici obrađivati neke od najznačajnijih književnih dela i filmskih ostvarenja.

Sa ponosom vam predstavljamo ovogodišnje polaznike ALP 8:

Aleksandra Stefanović

Aleksandar Arnaut

Teodora Ristić

Damjan Macura

Andrej Markić

Aleksandar Đekić

Tatjana Vujović

Nemanja Cvetković

Ivana Milosavljević

Nikola Bajić

Tatjana Janković

Ivan Krejović

Lazar Lazić

Teodora Adamović

Andrija Lazarević.