vesti

Otvoren seminar Ekonomija za istraživačke novinare

Sinoć je u Libeku počeo novi program Ekonomija za istraživačke novinare.
IZDVAJAMO

Petar Čekerevac pobednik ovogodišnjeg "Think Thank Shark Tank" takmičenja

Izvršni menadžer Libeka, Petar Čekerevac, juče je u okviru Liberty Forum-a u Njujorku, osvojio prvo mesto na takmičenju „Think Thank Shark T...

Sinoć je u Libeku počeo novi program Ekonomija za istraživačke novinare.Cilja seminara je osnaživanje nezavisnog istraživačkog novinarstva. Odabranim programskim celinama težićemo da polaznicima olakšamo njihov budući istraživački rad na širokom polju ekonomije.

Polaznicima ovog programa dobrodošlicu je poželeo Miloš Nikolić, predsednik Libeka koji je, između ostalog, predstavio naš tim i naglasio neophodnost međusobne podrške u jačanju nezavisnih medija koji neometano mogu da se bave istraživačkim radom.

Nakon toga prvo predavanje na programu održao je Vladimir Vučković iz Fiskalnog Saveta na temu Državna preduzeća, subvencije i fiskalna politika.

Polaznici će na sesijama, pored ostalog, obrađivati teme kao što su socijalna politika, PIO fond, analiza finansijskih izveštaja, globalizacija i trgovina.

Polaznici programa su novinari istraživačkih agencija: CINS, KRIK, CRTA, Istinomer, Vreme, European Western Balkans, Centar lokalne demokratije.