vesti

Dodela diploma polaznicima programa Uvod u studije totalitarizma

U subotu, 23. juna, u prostorijama Libeka, upriličena je dodela diploma polaznicima druge generacije obrazovnog programa “Uvod u studije to...
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Uvod u studije totalitarizma 4

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da smo otvorili konkurs za upis četvrte generacije polaznika našeg obrazovnog programa Uvod u s...

U subotu, 23. juna, u prostorijama Libeka, upriličena je dodela diploma polaznicima druge generacije obrazovnog programa “Uvod u studije totalitarizma.”

Polaznicima su se obratili predsednik Libeka, Miloš Nikolić kao i naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju, dr Srđan Cvetković, koji su istakli važnost ovog programa I bavljenja temama koje on obuhvata.

Miloš Nikolić je čestitao polaznicima i upoznao ih sa narednim aktivnostima Libeka.

Polaznici su na sesijama, koje su trajale od aprila do juna, pored ostalog, obrađivali i složene odnose između totalitarizma i ekonomije, nauke, tehnologije, kulture, umetnosti i religije. Razgovarali su i o preduslovima za rađanjem totalitarnih pokreta, ali i o psihologiji autoritarnih ličnosti.

Nakon dodele sertifikata, održana je i šetnja “Vek terora” u Beogradu koja predstavlja interaktivan obilazak lokacija relevantnih za ovaj program.

Pored Akademije liberalne politike ovaj program predstavlja važan obrazovni projekat Libeka sa ciljem osnaživanja pojedinaca, stvaranjem novih mogućnosti za istraživanje, usavršavanje, postizanje napretka u borbi za slobodno i odgovorno društvo.

Zahvaljujemo se svim saradnicima i partnerima koji su doprineli da ovaj program učvrsti mesto Libeka kao jedne od vodećih obrazovno-istraživačkih organizacija u Srbiji.

Spisak polaznika koji su uspešno završili program Uvod u studije totalitarizma:

Ana Petrović Ekonomski fakultet

Dunja Grujičić Pravni fakultet

Dušan Malešević Filozofski fakultet

Filip Jovanović Filozofski fakultet

Jelisaveta Folić Pravni fakultet

Jovana Tomić Fakultet političkih nauka

Ksenija Petrović Fakultet političkih nauka

Milan Pešović Pravni fakultet

Miloš Dimić Pravni fakultet

Miloš Novković Fakultet političkih nauka

Ozren Utvić Fakultet političkih nauka

Petar Komnenić Fakultet političkih nauka

Sara Vidmar Fakultet političkih nauka

Simo Ilić Pravni fakultet

Teodora Miljojković Pravni fakultet