vesti

Završetak Akademije liberalne politike 7

U subotu, 16. juna dodelili smo diplome sedmoj generaciji polaznika Akademije liberalne politike. Akademija liberalne po>litike je naš na...
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Uvod u studije totalitarizma 4

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da smo otvorili konkurs za upis četvrte generacije polaznika našeg obrazovnog programa Uvod u s...

U subotu, 16. juna dodelili smo diplome sedmoj generaciji polaznika Akademije liberalne politike. Akademija liberalne politike je naš najznačajniji i najopsežniji obrazovni program i predstavlja najvažniji iskorak u pravcu kvalitetnog obrazovanja za slobodu.

Na samoj dodelili polaznicima se obratila Jovana Stanisavljević dosadašnja menadžerka za komunikaciju koja je čestitala I zahvalila se na izuzetnoj saradnji tokom devet meseci trajanja ove Akademije. Miloš Nikolić, predsednik Libeka takođe je čestitao diplomcima Akademije, naglasivši “da je ova generacija, generacija sjajnih pojedinaca sa najboljom intelektualnom opremljenošću i ujedno generacija kod koje se najmanje osetio generacijski jaz između najstarijih I najmlađih polaznika". Najvažnije asocijacije na ovu sedmu generaciju ALP-a za Nikolića su "produbljivanje i kvalitet" Pored toga, Nikolić je istakao povezanost između Akademije liberalne politike I Uvoda u studije totalitarizma, budući da su 4 polaznika prošlogodišnjeg UST programa ove godine završili I Akademiju liberalne politike.

Tokom devet meseci Akademije od oktobra do juna, polaznici su, pored glavnih predavanja, koja su se bavila ekonomijom, politikom, političkom filozofijom, pravom, bioetikom, pohađali i šest kurseva – Kapitalizam i sloboda, Škola objektivizma Džon Galt, Kurs debate, Kurs ekonomskog novinarstva, Kurs tehnike istraživanje javnog mnjenja i Analiza javnih politika. Polaznici su, takođe, imali i kreativni program tokom kojeg su obrađivali relevantna književna i filmska ostvarenja.

Međutim, ono što ovogodišnju Akademiju izdvajalo od prethodnih je unapređen program sa tri nova kursa. Novine su – praktični kurs, Javni nastup i prezentacijske veštine tokom kojeg su polaznici savladali osnovne veštine i tehnike javnog nastupa; potom Poredak slobode na kojem smo se bavili političkom filozofijom liberalizma i Pop folk (Kurs o savremenom populizmu) u okviru kojeg smo razgovarali o tome zašto je populizam toliko popularan, koji su njegovi koreni i u kojim oblicima se danas pojavljuje. Kao i prošle godine i ove godine polaznici su prošli Kurs ekonomskog novinarstva, čiji je cilj da polaznike uputi u veštine pisanja ekonomskih vesti i još dva obavezna kursa - Analiza javnih politika i Tehnike istraživanja javnog mnjenja. Pored kurseva održavao se i Kreativni program, tokom kojeg su polaznici obrađivali neke od najznačajnijih književnih dela i filmskih ostvarenja.

Ove godine polaznik generacije je Aleksandar Hadžić koji je pored diplome, na poklon od Libeka dobio i knjigu “Veličanstveni izbor" Ajn Rend.

Zahvaljujemo svim predavačima, saradnicima i partnerima koji su doprineli da ova Akademija učvrsti mesto Libeka kao vodeće istraživačko-obrazovne organizacije, koja ima za cilj osnaživanje i obrazovanje mladih za slobodno društvo odgovornih pojedinaca.

Spisak diplomaca ovogodišnje Akademije liberalne politike :

Aleksandar Hadžić, Pravni fakultet
Aleksandra Mihajlović, Fakultet političkih nauka
Ana Jovanić, Fakultet političkih nauka
Ivan Radanović, Ekonomski fakultet
Jovana Simić, Fakultet političkih nauka
Katarina Tomić, Filozofski fakultet
Lazar Ivanović, Fakultet političkih nauka
Marija Marić, Fakultet političkih nauka
Marina Pavlović, Fakultet političkih nauka
Marta Vasić, Fakultet političkih nauka
Martin Pantović, Filozofski fakultet
Nada Bakrač, Pravni fakultet
Petar Ranković, Fakultet političkih nauka
Stefan Dimitrijević, Fakultet političkih nauka
Teodora Rešetar, Filološki fakultet
Uroš Eleković, Fakultet bezbednosti
Uroš Radulović, Filozofski fakultet
Vanja Pavčič, Fakultet političkih nauka
Vanja Popov, Fakultet organizacionih nauka
Vojislav Popović, Fakultet političkih nauka
Zorka Radlović, Fakultet političkih nauka