vesti

Efekti privatizacije na radna prava u Srbiji

Na okruglom stolu koji je 8. juna organizovao nedeljnik "Vreme" na temu „Efekti privatizacije na radna prava u Srbiji“, ispred Libeka govori...
IZDVAJAMO

Poslednji pozdrav Miroslavu Prokopijeviću

Danas smo sa velikom žalošću primili vest o iznenadnoj smrti profesora Miroslava Prokopojevića, našeg dugogodišnjeg bliskog saradnika i redo...

Na okruglom stolu koji je 8. juna organizovao nedeljnik "Vreme" na temu „Efekti privatizacije na radna prava u Srbiji“, ispred Libeka govorio je Nikola Parun.

"Tranzicija podrazumeva, jednu sveobuhvatnu reformu sistema koja uključuje i efekte privatizacije odnosno postavljanje pravnih lica, kompanija na tržišne osnove", naglasio je Parun. Pored toga istakao je nužno postojanje određenih mehanizama kao što su stabilna vladavina prava, smanjenje javnog sektora, smanjenje uticaja partija na odlučivanje i kadriranje u državnoj upravi, kako u svakom segmentu društva pa tako i u ekonomiji.

Da li je privatizacija u Srbiji popravila prava i položaj radnika, ili je njihov položaj postao nepovoljniji?

Odgovore na ova i druga pitanja o kojima se govorilo na ovom događaju možete, u full screen formatu, pogledati na sledećem linku.