vesti

Zloupotreba naroda 2 - Globalni izazovi

Iz štampe je upravo izašla najnovija publikacija Zloupotreba naroda 2 – Globalni izazovi koja predstavlja drugo delo u ediciji posvećenoj po...
IZDVAJAMO

Održan seminar Politika pojedinca

Proteklog vikenda organizovali smo osamnaesti po redu seminar Politika pojedinca.

Iz štampe je upravo izašla najnovija publikacija Zloupotreba naroda 2 – Globalni izazovi koja predstavlja drugo delo u ediciji posvećenoj populizmu koje Libek objavljuje.

Ova publikacija sastoji se od 15 eseja u kojoj aktivisti, ekonomisti, istoričari i akademski stručnjaci iz različitih zemalja sveta govore o usponu autoritarnog populizma u svojim zemljama i načinima na koji mu se treba suprotstaviti. Ovom prilikom zahvaljujemo autorima koji su svojim tekstovima doprineli da dođe do ove publikacije : Bidžan Sahin (Turska), Razmus Briger (Danska), En Eplbaum (SAD), Jasmina Trajkoska (Makedonija), Franćesko Klementi (Italija), Đanina Rafo (Venecuela), Piter Pomerancev (Velika Britanija), Eduardo Fernandez Luinja (Španija), Tom Palmer (SAD), Marija Čaplija (Ukrajina), Imon Batler (Velika Britanija), Marek Tatal (Poljska), Zoltan Keš (Mađarska), Dimitris Dimitrakos (Grčka) i Nikola Jović.

Prvu publikaciju pod nazivom Zloupotreba naroda – Priroda populizma u Srbiji objavili smo pre 3 meseca i ona se sastoji od 11 eseja koji propituju osnovne karakteristike i uzroke populizma i autoritarnih tendencija vlasti u Srbiji.

Publikaciju Zloupotreba naroda 2 – Globalni izazovi možete preuzeti u digitalnom formatu, a prijatelji Libeka koji podrže naš rad publikaciju mogu dobiti u štampanom izdanju.

Trenutno radimo i na engleskoj verziji nove publikacije i njen izlazak očekuje se u narednom periodu.

Prvu publikaciju Zloupotreba naroda - Priroda populizma u Srbiji možete preuzeti ovde.