vesti

Otvorena Akademija liberalne politike 7

Sinoć je u Libeku otvorena sedma po redu Akademija liberalne politike (ALP) koja predstavlja najopsežniji i najznačajni obrazovni program Li...
IZDVAJAMO

Najgledanija epizoda serijala Pop zablude

Od objavljivanja epizode video serijala Pop zabluda o Rusiji pre dve nedelje, ovu epizodu pogledalo je skoro 32 hiljade korisnika Facebook-a...

Sinoć je u Libeku otvorena sedma po redu Akademija liberalne politike (ALP) koja predstavlja najopsežniji i najznačajni obrazovni program Libeka u našoj devetogodišnjoj istoriji. Akademiju trenutno pohađa sedma generacija, četvrta koja pohađa unapređen i proširen dvosemestralni program. Nastavu na Akademiji liberalne politike izvode stručnjaci iz različitih oblasti, univerzitetski profesori, analitičari, aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka. ALP7 otvoren je 3. oktobra 2017. godine.

Na samom početku Miloš Nikolić, predsednik Libeka, poželeo je dobrodošlicu polaznicima. On ih je upoznao sa tekućim aktivnostima i budućim planovima Libeka.

Prisutnima se obratio i Đorđe Trikoš, programski direktor Libeka, koji je istakao da je Akademija vodeći program u regionu na polju proučavanja političke filozofije slobode, principa tržišne privrede i ostalih relevantnih društvenih problema. On je pozvao ovogodišnje polaznike da svaku priliku koja im se nudi iskoriste maksimalno i da grabe ka znanju, praksi i veštinama.

Na otvaranju su govorili i Relja Dereta, koordinator kursa Javni nastup i prezentacijske veštine, Mihailo Gajić, direktor ekonomske istraživačke jedinice Libeka, koji vodi kurs Analiza javnih politika, kao i Petar Čekerevac, izvšni menadžer Libeka, koji je predstavio neke od novina na ovogodišnjoj Akademiji – Kurs Poredak slobode i Pop folk (Kurs o savremenom populizmu).

Na otvaranju ALP-a polaznicima je predstavljen program koji će biti sproveden u narednih devet meseci. Ove godine naše polaznike, pored glavnog programa, očekuje šest kurseva. Međutim, ono što ovogodišnju Akademiju izdvaja od prethodnih je unapređen program sa tri nova kursa. Novine su – praktični kurs Javni nastup i prezentacijske veštine gde će polaznici savladati osnovne veštine i tehnike javnog nastupa, potom Poredak slobode na kojem ćemo se baviti političkom filozofijom liberalizma i Pop folk (Kurs o savremenom populizmu) u okviru kojeg ćemo razgovarati o tome zašto je populizam toliko popularan, koji su njegovi koreni i u kojim oblicima se danas pojavljuje. Kao i prošle godine i ove godine polaznike očekuje Kurs ekonomskog novinarstva, čiji je cilj da polaznike uputi u veštine pisanja ekonomskih vesti i još dva obavezna kursa - Analiza javnih politika i Tehnike istraživanja javnog mnjenja. Pored kurseva održavaće se i Kreativni program, tokom kojeg će polaznici obrađivati neke od najznačajnijih književnih dela i filmskih ostvarenja.

Sa ponosom vam predstavljamo ovogodišnje polaznike ALP-a :

1. Aleksandar Hadžić, Pravni fakultet

2. Aleksandra Mihajlović, Fakultet političkih nauka

3. Ana Ćurić, Fakultet političkih nauka

4. Ana Jovanić, Pravni fakultet

5. Ivan Radanović, Ekonomski fakultet

6. Jovana Simić, Fakultet političkih nauka

7. Katarina Tomić, Filozofski fakultet

8. Lazar Ivanović, Fakultet političkih nauka

9. Marija Marić, Fakultet političkih nauka

10. Marina Pavlović, Fakultet političkih nauka

11. Marta Vasić, Fakultet političkih nauka

12. Martin Pantović, Filozofski fakultet

13. Nada Bakrač, Pravni fakultet

14. Ognjen Stanisavljević, Fizički fakultet

15. Petar Ranković, Fakultet političkih nauka

16. Stefan Dimitrijević, Fakultet političkih nauka

17. Teodora Rešetar, Filološki fakultet

18. Uroš Eleković, Fakultet bezbednosti

19. Uroš Radulović, Filozofski fakultet

20. Vanja Pavčič, Fakultet političkih nauka

21. Vanja Popov, Fakultet organizacionih nauka

22. Vojislav Popović, Fakultet političkih nauka

23. Zorka Radlović, Fakultet političkih naukaSlike sa otvaranje pogledajte na ovom linku.