vesti

Više stotina ljudi na Maršu poreskih obveznika

Na Maršu poreskih obveznika u organizaciji Libertarijanskog kluba Libek koji se održao danas u Beogradu, više stotina učesnika poslalo je po...
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Program za medije, PR i istraživanje

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je otvoren konkurs za upis prve generacije polaznika Programa za medije, PR i istraživanje.

Na Maršu poreskih obveznika u organizaciji Libertarijanskog kluba Libek koji se održao danas u Beogradu, više stotina učesnika poslalo je poruku nezadovoljstva rastom poreza, javne potrošnje i javnog duga. Marš je krenuo od Studentskog kulturnog centra, gde je poručeno da građani neće ćutati pred novim najavama povećanja PDV-a.

“Idemo do Ministarstva iako je subota, da vidimo da li rade vikendom kao što je privatni sektor, opterećen i pritisnut nametima i administracijom, prinuđen da radi svakim danom u nedelji”, rekao je PR Libeka Nikola Parun. Marš je povela devojka simbolično obučena u kostim novčanika.

Kod Ministarstva finansija, građanima se obratio predsednik Libeka, Miloš Nikolić, koji je rekao da građani nisu dužni da plaćaju rasipništvo javnog sektora. “Ne smemo da nezainteresovano posmatramo ambis najveće budžetske rupe u Evropi. Ne smemo da ćutimo na najave novog povećanja PDV-a. Od prošlogodišnjeg Marša svako od nas je dužniji po 200€ po osnovu javnog duga, povećana je niža stopa PDV-a, a nekim slobodnim delatnostima porez je podignut 150%”, naveo je Nikolić. Nakon njegovog obraćanja, delegacija Libeka otišla je do zgrade Ministarstva da preda više od 3.500 potpisa peticije protiv povećanja PDV-a, ali u zgradi Ministarstva nije bilo nikoga da te potpise primi.

Predstavnici ove organizacije najavili su da su razočarani time što Ministarstvo ne radi subotom, s obzirom na krizu javnih finansija u kojoj se Srbija nalazi. Potpisi građana biće predati u ponedeljak.

Skupu su prisustvovali predstavnici Liberalno-demokratske partije, Nove stranke i pokreta “Dosta je bilo”, budućeg Reformskog saveta, kao i članovi mnogih drugih organizacija civilnog društva.

Fotografije sa Marša poreskih obveznika možete da pogledate ovde.