vesti

Beograd je Svet samo ako je Svet u Beogradu bezbedan

Libek zahteva hitno pronalaženje odgovornih za sinoćni kukavički napad na nemačkog državljanina D.H. u centru Beograda. Nije dovoljno da Beo...
IZDVAJAMO

Otvoren konkurs za Program za medije, PR i istraživanje

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je otvoren konkurs za upis prve generacije polaznika Programa za medije, PR i istraživanje.

Libek zahteva hitno pronalaženje odgovornih za sinoćni kukavički napad na nemačkog državljanina D.H. u centru Beograda. Nije dovoljno da Beograd opevamo kao grad gostoljubiv prema strancima. Ovaj zločin, koji je verovatno bio podstaknut mržnjom prema različitostima, kao i mnogi prethodni, signal je za policiju i pravosuđe da povećaju efikasnost istrage, sudskog postupka i intenzitet kazni za zločine motivisane mržnjom.

Poslednje što Beogradu treba je tragedija slična onoj u slučaju Brisa Tatona. Loš uticaj na brend grada ili odnose sa drugim državama sekundarni su efekti ovih monstruoznih činova. Daleko teže posledice ovakvih zločina su ugroženost i osećaj nesigurnosti pojedinaca na ulicama Beograda zbog selektivnog i neefikasnog sprovođenja pravde. Zaštita pojedinca je osnovna uloga države. Zbog toga apelujemo na nadležne organe da u najkraćem roku kazne odgovorne za ovaj napad i tako pošalju poruku da je ugrožavanje bezbednosti bilo koga, uključujući pojedince čija seksualnost, nacionalnost, političko ili versko opredeljenje, odudaraju od većinskih, nedopustivo.