vesti

Obustavite postupak protiv Filipa Vukše!

Pozivamo Direkciju za javni prevoz da obustavi postupak pokrenut protiv aktiviste Filipa Vukše! U novom naletu bahatosti, organi gradske vla...
IZDVAJAMO

​Privremena obustava obrazovnih programa Libeka kao preventivna mera

Obaveštavamo naše polaznike, predavače, naučne saradnike i zainteresovanu javnost da smo odlučili da održavanje obrazovnih programa privreme...

Pozivamo Direkciju za javni prevoz da obustavi postupak pokrenut protiv aktiviste Filipa Vukše! U novom naletu bahatosti, organi gradske vlasti pokrenuli su postupak protiv Vukše zbog „neovlašćenog korišćenja grba Beograda i reklamiranja na stajališnim stubovima“. Jedini njegov greh bio je to što je uredio i oplemenio nekoliko stajališta javnog gradskog prevoza.

Umesto da se gradska vlast pobrine za kvalitet javnog gradskog prevoza i uđe u njegovu transformaciju, ona se bavi opterećivanjem civilnog društva, kažnjavanjem građana odgovornih prema svom gradu i sputavanjem lične inicijative koja je u službi svih Beograđana. Podsetimo, do sada je Filip Vukša napisao više stotina različitih prijava gradskim službama, radivši posao za koji su nadležni već plaćeni od strane svih nas, poreskih obveznika; poveo je više komunalnih inicijativa posle kojih je glavni grad postao bolje mesto za život; veliki deo Beograda je peške obeležio adekvatnim nalepnicama na stanicama na kojima nadležne službe to nisu uradile.

Zbog svoje inicijative, 2012. je čak i pretučen od strane vozača GSP, preduzeća čije smo subvencije u poslednjih pet godina platili više nego ceo projekat Most Zemun-Borča. Istom tom preduzeću samo u 2014. godini samozapalilo se 14 autobusa, što više nego jasno govori o stanju javnog gradskog prevoza.

Za Beograđane, Filip Vukša je heroj grada, a njegova lična inicijativa inspiracija za delovanje svih odgovornih građana. Za vlast koju plaćaju poreski obveznici, on ne mora da bude heroj, ali ne sme da bude prestupnik. Zato zahtevamo da se obustavi predmetni postupak, a njemu kao aktivisti uputi izvinjenje u ime svih Beograđana.