vesti

Libek pokreće peticiju građana protiv mogućeg povećanja PDV-a

Pokrećemo peticiju protiv povećanja PDV-a budući da se u javnosti više puta spominjalo i od strane novog ministra finansija Dušana Vujovića,...
IZDVAJAMO

​Novo Libekovo istraživanje: Indeks efikasnosti javnog sektora

Prema najnovijem Indeksu efikasnosti javnog sektora, Srbija je ponovo rangirana kao jedna od zemalja sa najmanje efikasnim javnim sektorom m...

Pokrećemo peticiju protiv povećanja PDV-a budući da se u javnosti više puta spominjalo i od strane novog ministra finansija Dušana Vujovića, da će vlada, navodno, biti prinuđena na ovakav potez ukoliko ostalim merama ne postignu željene rezultate.

Građani će moći da potpišu peticiju preko sajta pdvstop.rs kao i tokom uličnih akcija “Odbrani novčanik” koje će prethoditi velikom Maršu poreskih obveznika 20. septembra ove godine u Beogradu.

Jedini smo pokrenuli inicijativu 2012. godine kojom smo javno pozvali sugrađane da zajedno podignemo glas protiv tadašnjeg povećanja PDV-a sa 18% na 20%. Tokom prethodnog Marša poreskih obveznika u junu prošle godine, uputili smo zahtev vladi da smanji javnu potrošnju, da se manje zadužuje u naše ime i da nas ne opterećuje previsokim porezima.

Danas ponovo smatramo da bi povećanje PDV-a bilo neopravdano i štetno.

Vlada još uvek nije započela obećanu fiskalnu konsolidaciju, a već se u javnosti spominje moguće povećanje ovog poreza koji najdirektnije pogađa naš novčanik. Građani nisu dužni da iznova iz svog džepa plaćaju neodgovornost političara.

Ne samo što bismo se suočili sa višim cenama, nego bi i vlada u tom slučaju stvorila uslov za mogući dodatni pad ionako malaksale privredne aktivnosti koju bezuspešno pokušava da podstakne.

Ova peticija je apel građana koji žele vladu koja manje i odgovornije troši, a ne vladu koja nam neodgovorno povećava poreze.

Zbog toga pokrećemo ovu inicijativu, kako na internetu, tako i na uličnim akcijama.

Potpišite peticiju!

Odbrani novčanik!