vesti

Vlada da obelodani tajne ugovore

Libek podržava stav Poverenika za informacije od javnog značaja da je tajnost vrednih ugovora koje je država sklapala sa pojedinim komercija...
IZDVAJAMO

OTVOREN KONKURS ZA AKADEMIJU LIBERALNE POLITIKE 9

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je otvoren konkurs za upis devete generacije polaznika Akademije liberalne politike ALP 9.

Libek podržava stav Poverenika za informacije od javnog značaja da je tajnost vrednih ugovora koje je država sklapala sa pojedinim komercijalnim firmama - neustavna. Zbog toga još jednom apelujemo, ovog puta na novu Vladu i premijera, da sporne ugovore, u skladu sa Ustavom i najboljim interesom poreskih obveznika, obelodani.


Dati ugovori potpisivani su u ime Republike Srbije, odnosno, u ime svih njenih građana. Potencijalnu štetu koja iz njih proizlazi podnosiće svi građani. Zbog toga, javnost ovakvih ugovora Libek smatra elementarnim pravom svakog na koga se odnose i pozivamo Vladu da nastavi dobru praksu započetu sa objavljivanjem Studije izvodljivosti izgradnje kanala Morava, te objavi sadržinu spornih ugovora.