Akademija liberalne politike

Akademija liberalne politike (ALP) predstavlja najopsežniji obrazovni projekat Libeka u našoj sedmogodišnjoj istoriji i najkrupniji je iskorak u pravcu kvalitetnog obrazovanja za slobodu. Akademija je otvorena 2012. godine kao jednosemestralni program za studente fakulteta društvenih usmerenja. Akademiju trenutno pohađa četvrta generacija, prva koja pohađa unapređen i proširen dvosemestralni program.

Program je zamišljen tako da unapredi akademske i praktične kapacitete polaznika i sastoji se od glavnog programa i nekoliko različitih izbornih modula kao što su Kreativni program, Evolutivna psihologija, Univerzitetska debata, Tržišna istraživanja i komunikacije, Ekonomska analiza. Polaznici Akademije u prvom semestru aktivno učestvuju u osmišljavanju i sprovođenju istraživanja uz pomoć mentora, dok su im u drugom semestru obezbeđeni mentori iz sveta preduzetništva, akademije, civilnog društva i novinarstva.

Nastavu na Akademiji liberalne politike izvode stručnjaci, univerzitetski profesori, političari, analitičari i aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka.